Vi styrker vores Tech Leads med en ny Nine Masterclass 

Uddannelse, 28. november 2023

Uddannelse, 28. november 2023

Hos Nine står vi ofte over for komplekse udfordringer og en konstant strøm af innovation. Det kræver dygtige tekniske ledere at navigere i dette spændingsfelt. Men hvordan bliver man den bedste tekniske leder og hvad vil det egentlig sige at være teknisk leder hos Nine? I denne artikel kan du læse om vores seneste interne tiltag: Nine Masterclass for Tech Leads.

Hvad vil det sige at være teknisk leder hos Nine?

Teknisk leder, eller Tech Lead som det hedder hos os, er en erfaren senior udvikler der spiller en afgørende rolle i styringen og rådgivningen af tekniske projekter. Hos Nine er en Tech Lead teknisk retningsgiver for teamet og garant for, at vi leverer kvalitetsløsninger til vores kunder.

Derudover ser vi vores Tech Leads som forbindelsen mellem forretning og drift. Med det mener vi, at det, vi slutter med, skal vi huske i starten. Det er vigtigt at have helheden for øje, så man sikrer, at det, kunden gerne vil have leveret, også er muligt og bliver leveret. Rollen som Tech Lead består af to dele.

Den tekniske del

Tech Leads hos Nine har en teknisk ekspertise, der inkluderer mange års erfaring som udvikler inden for Java, .NET eller frontend teknologier. De har deltaget i en række leverancer, hvor der har været integrationer til eksterne afhængigheder. De er dygtige til at forstå og arbejde med komplekse teknologier. Deres tekniske viden gør dem i stand til at træffe kritiske tekniske beslutninger og sikre, at projektets tekniske aspekter opfylder de nødvendige standarder og krav.

Ledelsesdelen

Udover deres tekniske kompetencer har Tech Leads også ledelsesmæssige ansvarsområder. De giver teknisk vejledning og sparring til deres teammedlemmer, hvilket blandt andet inkluderer at fordele opgaver, sikre og pleje fremskridt og hjælpe med at løse tekniske udfordringer. En Tech Lead har forståelse for udviklingsprocessen og kan agere rollemodel for teamet såvel som for kunden. Hos os er en vigtig del af det at være Tech Lead, at man fungerer som mentor for andre udviklere og hjælper med at udvikle teamets tekniske færdigheder.

https://nine.dk/wp-content/uploads/2023/03/NielsJoergenBagger_41248.jpg

Vi hylder mesterlæreprincippet ved, at det primært er Nine-kolleger, der afholder kurserne. Undervisningen er en kulturbærende faktor, der giver os en fælles referenceramme for, hvad rollen som tech lead indebærer hos Nine.

Niels Jørgen Bagger

Senior Architect / Principal Consultant & Tech Lead

Hvorfor en Masterclass?

Vores Tech Lead Masterclass er et internt uddannelsesforløb med fokus på at uddanne nye Tech Leads og videreuddanne erfarne Tech Leads hos Nine. Det er et uddannelsesforløb for Nine-medarbejdere, undervist af Nine-medarbejdere. Vi har nemlig utroligt mange dygtige kolleger, som besidder teknologiske og ledelsesmæssige kompetencer, som kan gives videre til andre. 

Vores ønske er at skabe en fælles faglighed på tværs af personer, roller og ansvarsområder, så vi kan arbejde ensartet og have en fælles forståelse for, hvad Tech Lead rollen indebærer. En af hovedmålsætningerne med Nine Masterclass for Tech Leads er at fremme den faglige udvikling.

Vores Masterclasses giver erfarne og nye Tech Leads mulighed for at forfine og opbygge deres færdigheder gennem ti forskellige moduler. Hvert modul fokuserer på et vigtigt element inden for Nine’s Tech Lead-ansvarsområder. Der vil derfor være fokus på både den tekniske ekspertise og ledelseskompetencer. Det tekniske aspekt af Nine Masterclass for Tech Leads vil blandt andet fokusere på kvalitet, både i form af kodekvalitet og leverancekvalitet, robusthed i de løsninger, vi kommer med, og vedvarende dialog med kunden om at vælge den rette teknologi. Det ledelsesmæssige aspekt vil fokusere på f.eks. stresshåndtering og redskaber til, hvordan man kan håndtere pressede situationer. Men ledelse har også en anden facet med fokus på, hvordan man leder sit team og hjælper kunden i den rette retning.

Vores ti moduler i Nine Masterclass for tech leads er:

  • Tech Lead rollen og Leverancemodel
  • Nine Tech Deck
  • Stresshåndtering
  • Kodekvalitet, kode review og CI
  • Refinement (Estimering og kravhåndtering)
  • Team motivation, mentoring og learning opportunities
  • 360 graders ledelse
  • Fællesoffentlig it infrastruktur
  • It-arkitektur
  • It sikkerhed

Efter at have gennemgået de ti moduler vil vores konsulenter opnå en grundviden om Tech Lead rollen og hvad den indebærer, samt sammenhængen og samarbejdet med andre projektroller hos Nine. Herudover øger Masterclass’en ens netværk. Når vores konsulenter deltager i en Masterclass, samles de fra forskellige afdelinger, projekter og teams. Det skaber en unik mulighed for at interagere og videndele med kolleger, som bringer forskellige perspektiver og erfaringer med sig.

Hvad så efter Nine Masterclass for Tech Leads?

Introduktionen af en Nine Masterclass for Tech Leads er et vigtigt element i at videreudvikle og uddanne vores kolleger, men det er kun begyndelsen. Derfor er vi også i gang med at udvide vores Masterclass-sortiment til andre dele af og roller i Nine. Derudover vil udvidelsen af Masterclass-konceptet skabe et endnu bredere netværk blandt vores forskellige områder. Kolleger på tværs af Nine vil kunne dele deres perspektiver, udfordringer og bedste praksis, hvilket vi håber vil styrke kulturen af samarbejde og vidensdeling i Nine.