Trifork køber aktiemajoriteten i Nine

Arrangementer, 03. september 2020

Arrangementer, 03. september 2020

Jacob Strange, beskåret billede

Den internationale IT-koncern Trifork har købt aktiemajoriteten i IT-konsulentvirksomheden Nine. Nine’s holdingselskab er samtidigt blevet aktionær i Trifork Holding. Samarbejdet vil styrke og forankre vores rolle som en ledende leverandør af software løsninger til den offentlige sektor i Danmark. Nine har igennem mere end 13 år haft en væsentlig andel i digitaliseringen af den offentlige og private sektor i Danmark; herunder store IT-projekter hos blandt andet Erhvervsstyrelsen, SKAT, ATP og AP Pension. Virksomheden har 115 medarbejdere, der er kendetegnet ved at være nogle af Danmarks dygtigste og mest erfarne IT-konsulenter og softwareudviklere.

”Nine bliver med Trifork som ny medejer et endnu stærkere alternativ til de store leverandører, samtidig med at vi kan fastholde vores stærke fokus på kvalitet.” udtaler administrerende direktør for Nine, Jacob Strange og fortsætter ”Dette fokus har gennemsyret Nine fra vi startede for 13 år siden – og er ligeledes noget der ligger dybt forankret i Triforks DNA. På det offentlige marked vil vi kunne byde ind på endnu flere komplekse og samfundskritiske opgaver, og vi kan nu tilbyde en bredere palet af ydelser (som eks. drift, overvågning og Cyber-beskyttelse). På finansområdet vil vi sammen med Trifork kunne accelerere den udvikling, som vi allerede sidste år satte mere blus på.”

”Partnerskabet mellem Nine og Trifork bliver begyndelsen på en spændende rejse, hvor det handler om at gøre det nemmere at være dansker. Samarbejdet vil især fokusere på at udvikle effektive løsninger, der samtidigt er brugervenlige. For at kunne realisere netop dette er der brug for et stærkt samarbejde mellem de danske IT-leverandører. Nine har igennem mange år vist, at de er meget kompetente og yderst vellidte hos deres kunder. Vi glæder os meget til et endnu tættere samarbejde og tror på, at vi sammen med Nine har fundet den rette partner til den fremtidige udvikling.” udtaler CEO og grundlægger af Trifork, Jørn Larsen. Nine har, i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2019/20, haft en bruttofortjeneste på 139 millioner kroner, svarende til en vækst på 16% i forhold til det forrige regnskab, og et resultat efter skat på 26,5 millioner kroner.

Ledelsen i Nine fortsætter uændret og den nuværende ejerkreds, som udgøres af ledende medarbejdere og nøglemedarbejdere, fortsætter deres ejerskab med samlet 30% af selskabet.

Købesummen er ikke oplyst.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Nine A/S – Jacob Strange, CEO, tlf +45 31 58 57 00
Trifork – Jørn Larsen, CEO, tlf +41 79 430 96 97

Om Nine A/S (www.nine.dk)

Nine A/S er en IT-konsulent virksomhed i centrum af København, der i tæt samarbejde med vores kunder udvikler samfunds- og forretningskritiske løsninger, som er med til at accelerere den digitale omstilling og gøre hverdagen nemmere for mennesker, virksomheder og samfund. Nine har fokuseret på at skabe en virksomhed med et højt kompetenceniveau hos medarbejderne. Dette vurderes at være en forudsætning for at skabe langtidsholdbare kvalitetsløsninger for de ofte komplekse udfordringer. Hos Nine er der højt til loftet og en ligefrem kultur, hvor medarbejdere og kunder føler sig hjemme med det samme. Virksomheden blev etableret i 2007 og har siden da været ejet af en kreds af stifterne samt nøglemedarbejdere.

Om Trifork (www.trifork.com)

Trifork er en international IT-koncern med fokus på udvikling af innovative softwareløsninger. Koncernen blev oprindeligt stiftet i Danmark i 1996 af den nuværende koncerndirektør Jørn Larsen, og har nu selskaber og kontorer i mere end 10 lande i Europa og Nordamerika. Koncernen har en flad virksomhedsstruktur med mere end 800 medarbejdere fordelt på 47 forretningsenheder, der ledes af et bredt og stærkt management team.

Trifork fokuserer på tre vertikale forretningsområder: Digital Sundhed, FinTech og Smart Buildings; og tre horisontale: Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Vi tror på, at vi kan ændre verden med software og opfinde nye løsninger, der gør livet lettere og bedre for alle. Ved at levere effektive og brugervenlige digitale løsninger optimeres forretningsværdien for selskabets kunder. Som et led i Triforks innovationsprogram produceres tekniske præsentationer sammen med flere hundrede internationale tech-eksperter fra førende universiteter og startop selskaber. Præsentationerne leveres under GOTO navnet til et community på mere end 180.000 personer. Triforks R&D er forankret i Trifork Labs segmentet hvor Trifork løbende deltager i opstart af nye IT-selskaber. Disse selskaber skaber know-how og komponenter som Trifork ofte bruger i udviklingen af innovative løsninger til selskabets kunder. På nuværende tidspunkt er Trifork partner i 17 startop selskaber, hvor Humio, AxonIQ og Verica er eksempler på meget succesfulde selskaber. Trifork koncernens finansielle mål i 2020 er en omsætning på 925 millioner kroner samt et EBITDA-resultat på 142 millioner kroner.