Manglende fælles terminologi og struktur udgjorde en udfordring for et firma, der leverer IT-løsninger til HR, løn, vagtplanlægning og tidsregistrering. For at imødekomme disse udfordringer har Nine, med udgangspunkt i en HR-kapabilitetsmodel, skabt en fælles referenceramme og et struktureret procesframework.
Organisationen er udfordret af ikke at have en fælles terminologi både internt i organisationen og i dialogen med kunderne. Onboarding- og salgsprocessen med kunderne fokuserer på features i produkterne frem for processer, som kunder bedre kan relatere til. De har derfor brug for at definere en processtruktur og -hierarki for at forbedre kommunikationen med kunderne samt struktureringen af deres produkter.
Organisationen har et mål om at frigøre potentialet hos små til mellemstore organisationer og deres medarbejdere i hele Europa. For at opnå dette ønsker de at optimere hele medarbejderlivscyklussen.
Målet er at få en model der er bred nok til at være anvendelig på tværs af små og mellemstore organisationer, men samtidig specifik nok til at vejlede dialoger om kundernes behov og brugerrejser.
Nine har udarbejdet en model til strukturering af organisationens processer og produkter. Modellen giver et fælles sprog og en fælles referenceramme med en struktureret definition forankret i stabile elementer til at træffe ledelsesbeslutninger på tværs af funktioner og afdelinger. Det er en ramme til at analysere, hvor virksomheden effektivt understøttes af produkter, og hvor der er potentielle nye forretningsmuligheder.
Standardprocesser for HR er blevet identificeret, beskrevet og koblet til modellen, så fundamentet er lagt for at levere proceskabeloner ”out of the box” og dermed reducere time to value for organisationens kunder. Nine har haft stort fokus på at tage udgangspunkt i standardprocesser. Dette betyder at de med modellen kan udvikle både standardkonfigurationen, samt gøre det konkret, hvordan de kan formulere standard implementeringer. Med modellen som udgangspunkt kan supporten for hver delproces designes optimalt og dermed guide udviklingen af både det enkelte produkt og produkternes interaktion.
Modellen vil gøre det lettere at onboarde partnere til implementeringen af deres produkter. Dette gør det muligt at øge kundetilfredsheden, fordi partnerne vil være i stand til at få mest udbytte af produkterne og metoderne baseret på, hvad de kan se virker.
Håndtering af onboarding-processen af kunderne bliver lettere med modellen, da der nu er etableret et fast referencepunkt. Dette hjælper med lettere at håndtere kundernes forventninger. De kan samtidig hurtigere onboarde den næste kollega i, hvordan de arbejder.
Med kapabilitetsmodellen er fundamentet blevet lagt. Næste skridt er at få forankret modellen i organisationen gennem ejerskab. Dels et ejerskab af selve modellen og dels et ejerskab af de enkelte kapabiliteter. Derudover skal organisationens produkter mappes til kapabilitetsmodellen for at få overblik over deres dækningsgrad på HR-området. Endvidere skal processerne som er blevet mappet til kapabilitetsmodellen dokumenteres.
Gennem kapabilitesmodellen og de underliggende processer har organisationen fået et fælles sprog og referenceramme. Dette er vigtigt, da de opererer i flere lande med forskellig lovgivning som skal understøttes af de samme produkter.
Content