Whole Team Approach med Ulrik Aarup Kruse og Anders Aaberg

Whole Team Approach med Ulrik Aarup Kruse og Anders Aaberg
Lets start @ Nine

 
 
00:00 / 00:17:26
 
1X
 

Resume

Ulrik er tester, Anders er udvikler, men Whole Team Approach ændrer på de traditionelle grænser. I bund og grund går denne tilgang ud på at alle team-medlemmer benytter deres forskellige kompetencer til at opnå et projekts mål og succeskriterier.

Tilgangen og de ni principper bag den blev sidste år præsenteret på den store testkonference Eurostar.

  • Management-support Management er sponsor, men de skal forstå de agile principper og fordele. Vi er ikke bare ressourcer (udviklere og testere), men team members (vi har alle ansvar for en given US i et givent sprint).
  • Definition of Done Integrer test i sprint-processen -> “US er først færdig, når automatisk test er implementeret og reviewet” -> Regressionstest fra sprint 1 af.
  • Deltag i Scrum-ritualer Fx. Refinement og Planning poker -> Informationsdeling -> ellers umuligt at estimere.
  • Sid sammen og… Vidensdeling
  • … Arbejd sammen Dedikerede team members, undgå context switching. Nedbryd siloer, alle kan skrive US og testkode. Tekniske diskussioner. Teknologivalg – brug kode, ikke “Record and Playback”/“Point ’n’ Drag” og samme sprog som udviklerne.
  • Kode samlet et sted og… Produktionskode, unittestkode og funktionel testkode (End 2 End flows) I samme Repo.
  • … Tag ejerskab Udviklere tager ansvar for al kode (ellers kan de ikke lave comits) -> de fikser ødelagte test (ikke testerens test, vores (teamets) test. Integrer og automatiser alle processer(Jenkins)
  • Ét fælles Scrum-board Alle udviklingstask, inkl. auto-test-task på samme board (igen, det er vores test) -> al kode skal reviewes -> synliggør test og ikke først når vi nærmer os en “major release”
  • Environment of trust Med udgangspunkt i det 5. princip i det agile manifest -> Kræver tillid, da det som tester kan være ret grænseoverskridende at lade udviklere reviewe ens testkode, men review er virkelig en guldgruppe af læringsmuligheder!

I udsendelsen ser vi på effekten af de ni principper. Hvordan påvirker det teamet og de enkelte medlemmer? Hvordan virker det når projektet er presset på tid og ressourcer? Hvilke erfaringer kan man give videre til andre teams?

I Kents Corner hører vi denne gang om en kult-klassiker i science fiction film. Fra Duran Duran til Ariana Grande, fra fransk mode til Det Femte Element – “Barbarella” med Jane Fonda i titelrollen er måske mere kendt for de ting den har inspireret end for hvad den er.

Show Notes

Links til andre shows og eksternt

Links til Kents Corner

Feedback

Email: podcast@nine.dk

RSS Feed til Let's start @ Nine Lyt på Spotify Lyt på iTunes